Nyitókép: Twitter/Russian Exercises (Illusztráció!)

 

Onyiksz típusú precíziós rakéták (P-800) semmisítettek meg egy amerikai, és európai országokból származó fegyvereket és lőszereket tároló hangárt egy Odessza közelében lévő katonai repülőtéren, amelynek a kifutópályáját is tönkretették – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnap délelőtti hadijelentést ismertetve.

 

A tábornok szerint az orosz légierő az éjszaka folyamán megsemmisített két ukrán Sz-300-as légvédelmi rendszert Zaporizzsja és Artemivszk település közelében, emellett csapást mért két lőszer- és üzemanyagraktárra a Zaporizzsja megyében lévő Privolne és Sevcsenko település közelében, továbbá tizenöt erődítményre valamint az élőerő- és hadfelszerelés-koncentráció területeire. Azt mondta, hogy a csapások következtében az ukrán fegyveres erők mintegy 140 katonája és 19 páncélozott járműve semmisült meg.

 

A hadijelentés értelmében az orosz rakéta- és tüzérségi erők a nap folyamán 786 célpontra mértek csapást. Konasenkov szerint kétszáz főnyi személyi állomány, egy több rakéta-sorozatvetőből álló üteg és mintegy húsz katonai eszköz semmisült meg. A légvédelem lelőtt két ukrán Szu-24-es repülőgépet a Harkiv megyei Petrovszke közelében, valamint 12 drónt, két Tocska-U rakétát és két reaktív Szmercs-lövedéket is.

 hirdetes_810x300  

 

A Konasenkov által ismertetett összesítést, ahogy az ukrán harci jelentéseket sem lehet független forrásból ellenőrizni, így azok valóságtartalmát fenntartásokkal érdemes kezelni.

 

MTI/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!