Nyitókép: M1/screenshot

 

Magyarországon is megjelent a majomhimlő, egy 38 éves férfi az első beteg – jelentette be az országos tiszti főorvos kedden. Müller Cecília elmondta, hogy a fertőzés nem terjed könnyen, a legtöbb esetben szoros kontaktus kell hozzá. Hangsúlyozta, hogy a betegség lefolyási ideje 2–4 hét, és ebben az időszakban a fertőzöttnek kerülnie másokat, különösen az immunhiányos betegeket és a várandós nőket – számolt be az M1 Híradója.

 

„A mai napon igazolt a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriuma egy majomhimlős megbetegedést Magyarországon is. Tehát megjelent az első megbetegedés, egy 38 éves férfinál diagnosztizálták a betegséget”

 

– mondta Müller Cecília.

 

 hirdetes_810x300  

Az országos tiszti főorvos hozzátette:

 

„Általában a betegség 2-4 hétig tart, ebben az időszakban tartózkodjon a beteg minden más embertől, elsősorban azoktól, akik valamilyen immunhiányos megbetegedésben szenvednek, netán egy várandós közelében élnek. Mindenképpen azt kérjük, hogy különüljön el a többi egészséges embertől, és csak akkor menjen közösségbe, amikor a pörkök leestek, ilyenkor már további fertőzéstől nem kell tartanunk.”

 

Az országos tiszti főorvos kérte, ha valakinél felmerül a gyanú a majomhimlő-fertőzésre, mindenképpen forduljon orvoshoz.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.