Nyitókép: SITA/AP Photo/Francisco Seco

 

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szombaton bírálattal illette Emmanuel Macron francia elnök kijelentését, miszerint Oroszországot „nem szabad megalázni“. Kuleba szerint ez a felszólítás Franciaországot alázza meg.

 

„Azok a kijelentések, miszerint Oroszországot nem szabad megalázni, nemcsak Franciaországot, de minden olyan országot megaláz, amelyik hasonló kijelentést tesz“

 

– közölte Kuleba a közösségi oldalán. Hozzátette: az életek megmentése és a béke megteremtése érdekében „meg kell mutatni Oroszországnak, hogy hol van a helye“.

 

A francia regionális médiának adott pénteki interjúban Macron kijelentette, hogy Putyin „történelmi és alapvető hibát követett el – népe, saját maga és a történelem számára“. Ugyanakkor hozzátette: Oroszország továbbra is nagyszerű nemzet, és nem szabad megalázni, hogy a harcok befejezésének napján a diplomácia útjára lehessen lépni.

 

 hirdetes_810x300  

Mikhajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója is kommentálta a helyzetet az ukrán állami televízióban. Azt mondta, addig, amíg az orosz csapatokat nem nyomják a lehető legmesszebbre az ukrán-orosz határig, semmi értelme Moszkvával tárgyalni – írja a The Guardian című napilap.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!