Nyitókép: twitter

 

Az Európai Bizottság válságkezelő intézkedéseket és a piac rendszerszintű reformját készíti elő az áramárak meredek emelkedése miatt – jelentette be Ursula von der Leyen hétfőn. A tervezett változtatásokat ugyanakkor nem részletezte.

 

Az energiapiac esetleges változtatásairól már régebb óta tárgyalnak az EU-ban, az utóbbi napokban azonban egyre erősödik a határozott közbelépést követelők hangja. Nem is csoda, hisz az áram és a gáz ára is percről percre új rekordokat döntöget.

 

Múlt héten a német kormány is belengette, hogy alapvető reformot fontolgat, hogy ezzel próbálja csökkenteni az áremelkedések fogyasztókra mért hatásait. A belga kormány a hétvégén bejelentette, hogy itt az ideje átértékelni az EU-n bleüli árképzési rendszert.

 

 hirdetes_810x300  

Jozef Síkel cseh ipari és kereskedelmi miniszter szerint az EU-nak ketté kell választania a gáz- és az áramárakat. Szeptember 9-re Csehország, mint soros elnök, össze is hívta az energetikáért felelős minisztereket rendkívüli tanácskozásra. A tervek szerint a gáz maximális árának meghatározását fogják áttárgyalni.

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!