Nyitókép: Kirsty O’Connor/Pool Photo via AP

 

II. Erzsébet brit királynő mind a négy gyermeke az uralkodó skóciai Balmoral vidéki birtokára utazott vagy oda tart – tájékoztatott a brit média csütörtökön.

 

A 96 éves királynő orvosai csütörtökön aggodalmukat fejezték ki Őfelsége egészségi állapota miatt, és azt tanácsolták az uralkodónak, maradjon orvosi felügyelet alatt – jelentette be a Buckingham-palota.

 

Orvosi felügyelet alatt tartják a brit uralkodót

 hirdetes_810x300  

 

A BBC értesülései szerint a trónörökös, Károly walesi herceg és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő, valamint Anna hercegnő már megérkezett Erzsébet rezidenciájára. Balmoralba indult a királynő második fia, András herceg és öccse, Edward herceg feleségével, Sophie-val, valamint Erzsébet unokája és Károly legidősebb fia, Vilmos cambridge-i herceg is.

 

Vilmos öccse, Harry feleségével, Meghannel szintén a királynő után utazik Skóciába – jelentette be a hercegi pár szóvivője. A jelenleg rövid európai látogatáson tartózkodó párnak csütörtök este egy díjátadó ünnepségen kellett volna részt venni Londonban, de megváltoztatták terveiket, és Skóciába utaznak – jelentette a Press Association.

 

A tény, hogy a Buckingham-palota közzétette a csütörtöki hivatalos nyilatkozatot, önmagában rendkívüli jelentőségű, mivel az udvar a legindokoltabb eseteken kívül szinte soha nem közöl részleteket a királyi család magas rangú tagjainak egészségi állapotáról.

 

II. Erzsébet királynő gyengélkedésének árulkodó jele volt ugyanakkor, hogy kedden Balmoralban bízta meg formálisan Liz Truss új miniszterelnököt a kormányalakítással, és ugyanitt fogadta el Boris Johnson volt miniszterelnök lemondását, jóllehet az utóbbi évtizedekben ez a ceremónia kormányváltások idején mindig a Buckingham-palotában zajlott.

 

Teraz.sk, MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!