Nyitókép forrása: Jászfényszaru, 2022. szeptember 15. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Thyssenkrupp jászfényszarui gyárának bővítése alkalmából tartott bokrétaünnepségen 2022. szeptember 15-én. A mintegy 15 milliárd forintos beruházáshoz az állam 4,7 milliárd forint támogatást nyújt, így elősegítve 110 új munkahely létrehozását. A projekt keretében a német vállalat az elektromechanikus kormányrendszereket gyártó üzemrészt bővíti. MTI/Illyés Tibor

 

Az Európai Parlament jól fizetett képviselői sokkal jobban tennék, hogyha valós európai problémákkal foglalkoznának, például a fizetésükért foglalkozhatnának azzal is, hogy hogyan segítsenek az európai embereknek és az európai gazdaságnak, miután a szankciós rezsim nyomán háromszorosára, négyszeresére emelkedtek az energiaárak – jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter az Európai Parlament mai döntésére reagálva.

 

Az EP elfogadta azt az zöldek műheléyben előkészített jelentést, amely szerint Magyarország már nem demokrácia, hanem „választási autokrácia”.

 

Szijjártó kifejtette, hogy Brüsszel a szankciós rezsim kezdetén (amelyben az EP is nagyban támogatta) azt ígérte, hogy az „majd közelebb visz minket a megoldáshoz”.

 

 hirdetes_810x300  

„Ehhez képest a háború több mint fél éve zajlik, az európai emberek pedig egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magas energiaárak és az infláció miatt”

 

fogalmazott. Hozzátette, hogy a magyarokkal szembeni „inzultusnak” tartja, hogy

 

„egyesek Strasbourgban, meg Brüsszelben azt gondolják, hogy a magyar emberek nem elég érettek ahhoz, hogy döntést hozzanak a saját jövőjükről”

 

majd kiemelte:

 

„A magyar emberek demokratikus alkotmányos joga dönteni az ország jövőjéről, ezt a magyar emberek világosan megtették, ennek a minősítgetését pedig visszautasítjuk”

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.