Nyitókép: Ukrainian Presidential Press Office/AP via CNN

 

Boris Johnson volt brit miniszterelnök felszólította a nyugati országokat, hogy sürgősen fontolják meg a további katonai támogatás küldését Ukrajnának. Így már 2023-ban véget érhet az orosz-ukrán háború a 2024-es vagy 2025-ös év helyett – tette hozzá.

 

Johnson, aki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kulcsfontosságú szövetségese, a The Wall Street Journalban megjelent cikkében kijelentette, hogy a háború befejezése „mindenki érdeke, beleértve Oroszországot is”. Megjegyezte, hogy bár a költségvetési megszorítások idején nehéz jelentős pénzügyi kötelezettségeket vállalni Ukrajnával szemben, „az idő pénz”, és minél tovább tart a háború, az országoknak annál többet kell majd költenie Kijev katonai támogatására.

 

„Itt az ideje, hogy megvizsgáljuk, miben segítheti még a Nyugat az ukránokat katonai céljaik elérésében, vagy legalábbis az oroszok kiűzésében az összes (ukrán) területről, amelyet idén megszálltak.”

 

 hirdetes_810x300  

– hangsúlyozta Johnson (Tehát Boris Johnson szerint a Krím nem Ukrajna? – megj.). Szerinte csak ezután kezdődhetnek meg a tárgyalások.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!