Nyitókép: Fischer Zoltán/MTI

 

Orbán Viktor a Twitter-oldalán üzent a Magyarország számára járó uniós pénzeket többek között a korrupció veszélye miatt befagyasztani kívánó Európai Parlamentnek, miután a belga hatóságok vasárnap közölték, hogy pénzmosás, korrupció és bűnszövetkezetben való részvétel vádjával vizsgálati fogságba helyezték az Európai Parlament baloldali alelnökét.

 

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a belga hatóságok vasárnap közölték, hogy pénzmosás, korrupció és bűnszövetkezetben való részvétel vádjával vizsgálati fogságba helyezték az Európai Parlament baloldali alelnökét, Eva Kailit és három további gyanúsítottat. A belga ügyészség szerint Katar komoly összegekkel és értékes ajándékokkal próbálta lefizetni az uniós parlament több magas rangú tagját, hogy számára kedvező döntések szülessenek az uniós törvényhozásban. A rendőrség 600 ezer eurónyi készpénzt, valamint mobiltelefonokat és számítógépeket is lefoglalt.

 

Egyre több részletre derül fény az Európai Parlament letartóztatott alelnökének ügyéről

 hirdetes_810x300  

 

Az ügy pikantériája, hogy a korrupció miatt őrizetbe vett baloldali alelnök megszavazta a Magyarországot korrupció miatt elítélő EP-jelentést.

 

A példátlan botrányt Orbán Viktor sem hagyta szó nélkül. A miniszterelnök Twitter-bejegyzésben szúrt oda a Magyarország számára járó uniós pénzeket többek között a korrupció veszélye miatt befagyasztani kívánó Európai Parlamentnek:

 

„És még ők mondják, hogy az EP komolyan aggódik a magyarországi korrupció miatt”

 

 

– olvasható a miniszterelnök bejegyzésében.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.