Nyitókép: SITA/AP

 

Szavazást indított a Twitter-felhasználók között Elon Musk vasárnap arról, hogy maradjon vagy távozzon a platform vezérigazgatói posztjáról, miután saját állítása szerint hibát követettek el, amikor megtiltották a konkurens közösségi oldalak említését az oldalon.

 

Azt mondta, hogy a szavazás eredményét tiszteletben tartva fog eljárni. A bevezetésre váró új irányelvet, miszerint nem lehet más közösségi platformok linkjeit megosztani a bejegyzésekben, heves tiltakozással fogadták a felhasználók, köztük a Muskot támogató csoportok is.

 

Egy későbbi bejegyzésben a milliárdos techguru pontosította a szabályozást. Eszerint a tiltás csak azokra a fiókokra vonatkozik, amelyeknek egyedüli célja rivális közösségi platformok népszerűsítése. A Twitter-felhasználók éles kritikával illeték az új szabályozást, mert Musk korábban már megígérte, hogy csak a felhasználókkal történt előzetes konzultáció után fog nagyobb szabályváltoztatásokat végrehajtani.

 hirdetes_810x300  

 

Senki sem akarja ezt a munkát, ami a Twitter életben tartásával jár, és nincs kijelölt utód” – írta a milliárdos üzletember az egyik felhasználó bejegyzésére, hogy van-e már új jelölt a vezérigazgatói posztra.

 

A szavazás hétfőn délben ér véget. Eddig csaknem 12 millióan adták le szavazatukat. Musk arról nem írt, hogy mikor távozna a cég éléről, ha a lemondására voksolók lennének többen.

 

MTI

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.