Nyitókép: Sergey Guneev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Az Európai Unióból mindössze három politikus kapott karácsonyi és újévi üdvözletet Vlagyimir Putyin orosz elnöktől. Ők Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök és Gerhard Schröder volt német kancellár. Az információt az Ukrajinska pravda honlapja hozta le a Kreml közleményére hivatkozva.

 

„A nehéz nemzetközi helyzet ellenére az országok közötti kapcsolatok pozitív tendenciát mutattak. Az orosz elnök egyúttal megerősítette azt a szándékot, hogy a kétoldalú ügyek aktuális kérdéseiben továbbra is közös munkát kíván folytatni”

 

– áll az Orbánnak küldött köszöntőben.

 

Putyin Orbánnal együtt üdvözletet küldött Fehéroroszország és Szerbia elnökét, Alekszandr Lukasenkónak és Aleksandar Vučičnak is, akik Moszkva legközelebbi szövetségeseinek számítanak az európai kontinensen.

 hirdetes_810x300  

 

Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, jelenleg szenátor és a Giorgia Meloni vezette kormánykoalíció tagja is kapott újévi üdvözletet Putyintól. A Kreml üdvözletküldési listáján szerepel Gerhard Schröder volt német kancellár is, aki régóta szoros kapcsolatban áll az orosz energiavállalatokkal és Putyinnal.

 

Biden, Scholz és Macron idén nem kapnak újévi jókivánságokat Putyintól

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.