Nyitókép: AP Photo/Felipe Dana

 

Az ukrán városok elleni újévi orosz támadások azt bizonyítják, hogy Oroszországnak már nincsenek katonai céljai, és csak a lehető legtöbb civilt igyekszik megölni. Ezt az ukrán elnök tanácsadója, Mihajlo Podoljak mondta vasárnap, akit a DPA ügynökség idézett.

 

Az orosz erők rakétákkal és drónokkal támadták meg Ukrajnát szilveszterkor és újévkor. Ukrán tisztségviselők vasárnap bejelentették, hogy összesen négyen meghaltak, további 50-en pedig megsebesültek.

 

„Az ukrán nagyvárosok központjainak tömeges ágyúzása szilveszterről újévre virradóra a háború természetének újabb változását mutatja”

 

 hirdetes_810x300  

– írta Volodimir Zelenszkij elnök tanácsadója a Twitteren.

 

Podoljak szerint ez a változás abban áll, hogy Oroszországnak az Ukrajna elleni folyamatos agressziójának részeként „már nincsenek katonai céljai, igyekszik minél több civilt megölni, és minél több civil objektumot megsemmisíteni“.

 

Az ukrán légvédelem szilveszterkor több tucat iráni gyártmányú kamikaze drónt és rakétát lőtt le, amelyekkel Oroszország megtámadta Ukrajnát. Sokukat Kijevre és a második legnagyobb városra, Harkivra lőtték. A kijevi rendőrség nyilvánosságra hozott egy fotót az egyik lezuhant drónról, amelyen oroszul a „Boldog új évet” felirat szerepelt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!