Nyitókép: AP Photo/Susan Walsh

 

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön megpróbálta jelentéktelenné tenni azoknak a régebbi titkos dokumentumoknak a fontosságát, amelyeket tavaly az otthonában találtak meg.

 

„Találtunk néhány dokumentumot, amelyek rossz helyen voltak elrakva” – mondta Biden újságíróknak egy kaliforniai útja során. „Azonnal átadtuk őket az Országos Levéltárnak és az igazságügyi minisztériumnak”– mondta. Hozzátette, hogy „teljes mértékben együttműködik, és várja az ügy mielőbbi megoldását”.

 

„Azt hiszem, hamarosan rájönnek, hogy nincs ott semmi. Nem bántam meg semmit. Követem, amit az ügyvédeim mondtak. Pontosan azt teszem“

 

 hirdetes_810x300  

– konstatálta.

 

A Fehér Ház bejelentette, hogy Biden ügyvédei négy különböző alkalommal találtak titkos dokumentumokat – emlékeztet az AP. Először november 2-án a washingtoni Penn Biden Center helyiségeiben, ahol Biden elnöki hivatalba lépése előtt dolgozott. A Barack Obama-kormány alelnökeként töltött idejéből származó dokumentumokat is megtalálták december 20-án Biden delaware-i wilmingtoni magánházának garázsában, november 11-én és 12-én pedig az elnök házi könyvtárában.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!