Nyitókép: AP Photo/Olivier Matthys

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pozitív szellemben fejezte be európai körútját pénteken, és az együttműködés „új szakaszának” nevezte – írja a TASR a DPA ügynökség jelentése alapján.

 

„London, Párizs, Brüsszel – ezekben a napokban mindenhol arról beszéltem, hogyan erősíthetjük meg katonáinkat” – mondta Zelenszkij videóüzenetében.

 

„Nagyon fontos megállapodások születtek, és jó jelzéseket kaptunk” – tette hozzá. Az ukrán elnök továbbá kifejtette, hogy ez nagyobb hatótávolságú rakétákra és tankokra vonatkozik.

 hirdetes_810x300  

 

Szerinte azonban az együttműködés következő szintjén több munkát kell végezni, hogy vadászgépeket biztosítsanak az ukrán csapatok számára.

 

Zelenszkij Londonban saját szavai szerint érezte, hogy a britek tényleg azt akarják, hogy Ukrajna nyerjen az orosz invázió felett. Az Emmanuel Macron francia elnökkel és Olaf Scholz német kancellárral Párizsban tartott találkozó az eszmecsere szempontjából volt fontos – mondta.

 

„Több lesz a támogatás” – ígérte Zelenszkij az ukránoknak.

 

Az Európai Unió csúcstalálkozóján való e heti részvételt és az Európai Parlamentben tett látogatást „egy új szakasz kezdetének” nevezte.

 

„Az együttműködés ezen új szakaszában Ukrajna nem csupán vendég lesz az európai intézményekben, hanem az Európai Unió teljes jogú tagja lesz” – mondta Zelenszkij.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.