Nyitókép: SITA/AP

 

Ukrajna oroszbarát propaganda terjesztésével vádolta meg Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt, miután Berlusconi kijelentette, hogy nem találkozna Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, ha ő lenne a miniszterelnök.

 

A háromszoros olasz exminiszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök közeli barátja úgy véli, ha Zelenszkij nem támadta volna meg a két donbászi „autonóm köztársaságot”, a háború nem következett volna be.

 

„Tehát nagyon-nagyon negatívan értékelem ennek az úriembernek a viselkedését” – jelentette ki Berlusconi.

 hirdetes_810x300  

 

Berlusconi szerint Zelenszkij a felelős a háborúért

 

A kijevi kormány elítélte a volt olasz kormányfő és médiamágnás kijelentéseit.

 

„Berlusconi abszurd vádaskodásaival az ukrán elnök ellen csak arra tesz kísérletet, hogy beférkőzzön Putyin kegyeibe, és megcsókolja a könyékig vérrel borított kezeit”

 

– írta Oleh Nyikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője a Facebookon.

 

Kijev szerint Silvio Berlusconinak meg kell értenie, hogy „az oroszbarát propaganda terjesztésével az ukrajnai bűncselekmények elkövetésében támogatja Oroszországot”, ezért politikai és erkölcsi felelősséget kell vállalnia kijelentéseiért.

 

Nyikolenko azzal is vádolta Berlusconit, hogy lojalitást próbált mutatni az „orosz diktátor” iránt. Ezzel összefüggésben felidézte Berlusconi egykori szoros kapcsolatait Moammer Kadhafi néhai líbiai vezetővel is.

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.