Nyitókép: AP/The State Duma, The Federal Assembly of The Russian Federation

 

Vér tapad a nyugati vezetők kezéhez Volodimir Zelenszkij ukrán elnök támogatása miatt, ami egy „terrorista állam” létrejöttéhez vezetett – jelentette ki kedden Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma elnöke.

 

Vologyin azt is elmondta, hogy a neves háborús blogger, Vladlen Tatarsky szentpétervári meggyilkolása Ukrajna által elkövetett „terrorcselekmény”.

 

„A kijevi hatóságok Washington és Brüsszel általi támogatása egy terrorista állam létrehozásához vezetett Európa közepén”

 

 hirdetes_810x300  

– írta Volodin a Telegram platformon.

 

„A halottak és sebesültek vére Joe Biden (USA elnöke), Emmanuel Macron (francia elnök), Olaf Scholz (német kancellár) és más olyan vezetők kezén tapad, akik támogatják a Zelenszkij-rezsimet”

 

– tette hozzá Vologyin.

 

Vologyin egy hete javasolta a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) betiltását Oroszországban, mert az elfogatóparancsot adott ki Putyin ellen ukrajnai háborús bűnök miatt. Szerinte ennek az oroszországi intézménynek nyújtott bármilyen támogatást és segítségnyújtást törvényben kell büntetni. Orosz tisztviselők már figyelmeztettek arra, hogy a Putyin letartóztatására tett kísérletek hadüzenetet jelentenének az atomhatalomnak. Oroszország az Egyesült Államokhoz vagy Kínához hasonlóan nem részese az ICC-t létrehozó megállapodásnak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!