Nyitókép: Ministerstvo obrany SR

 

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter kedden köszönetet mondott Szlovákiának az átadott MiG-29-es vadászgépekért. Ugyanakkor felszólította a Nyugatot, hogy szállítson modern harci repülőgépeket – számol be a TASR a CNN jelentésére hivatkozva.

 

„A szovjet típusú repülőgépek a gyors reakcióra alkalmasak, amely rövid időn belül meghozza az eredményt“ – mondta.

 

„Hálásak vagyunk szlovák partnereinknek a már leszállított MiG-29-es vadászgépekért. Nagyban támaszkodunk a lengyelországi harci repülőgépekre is… A lengyelországi MiG-ek jelentősen megerősítik védelmi és légtérbiztonságunkat“

 

 hirdetes_810x300  

– folytatta Reznyikov a Facebookon.

 

„Ugyanakkor stratégiai célunk továbbra is a modern nyugati repülőgépekre való átállás, amely előnyhöz juttatná pilótáinkat az ellenséggel szemben. Meggyőződésem, hogy az a döntés, hogy nyugati repülőgépeket biztosítok Ukrajnának, mindenképpen megszületik. Ez az utolsó tétel a karácsonyi kívánságlistámon a Mikulástól“

 

– tette hozzá Reznyikov.

 

A CNN emlékeztet arra, hogy egyelőre egyetlen nyugati ország sem tett ígéretet arra, hogy harci repülőgépekkel látja el Ukrajnát.

 

Szlovákia ígéretet tett arra, hogy 13 MiG-et és a Kub légvédelmi rendszer egy részét adományozza Ukrajnának. Ukrajnába nemrég érkezett meg az első négy MiG, valamint a Kub rendszer.  Szlovákia ideiglenesen kinevezett védelmi minisztere, Jaroslav Naď szerint a további MiG-ek földi úton érkeznek Ukrajnába.

 

Lengyelország hétfőn bejelentette, hogy a beígért MiG-29-es vadászgépek közül már többet is leszállított Ukrajnának. A pontos számot nem részletezte. Andrzej Duda lengyel elnök azonban március 17-én kijelentette, hogy Lengyelország néhány napon belül négy MiG-et ad át Ukrajnának.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!