Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Kateryna Klochko

 

A Newseek megszellőztette az ukrán ellentámadás várható időpontját. Az információ a Pentagonból kiszivárgó titkosított dokumentumokból származik, így nem kizárt, hogy az USA és Ukrajna változtatni fog az időponton.

 

Az eredeti tervek április 30-ra tették az ellentámadás időpontját. Ez egybevág a kiszivárgott titkos információk egy másik csomagjával, amely arról számolt be, hogy az ukránok Nyugaton kiképzett egységeinek felkészítése április végére fejeződik be.

 

Az ellentámadás célja a korábbi információk szerint Zaporizzsja megye lehet, ahol az ukránok dél felé előrenyomulva megpróbálnának eljutni a tengerig, kettévágva azt a szárazföldi, oroszok által ellenőrzött folyosót, ami összeköti a Krímet a Dombasszal.

 

 hirdetes_810x300  

Az iratok egy másik jelentése szerint azonban azzal számol, hogy még egy sikeres ellentámadás sem kényszerítené tárgyalóasztalhoz Oroszországot, az ukrán területi nyereségek pedig nem lennének jelentősek.

 

Egy következő jelentés pedig arról számolt be, hogy az új, Nyugat által kiképzett ukrán haderő legerősebb és legjobban felszerelt magja 9 dandárból áll, amely 253 harckocsit, 381 péncélozott járművet és 147 tüzérségi eszközt jelent, további 1000 egyéb katonai jármű mellett. A katonák számát több tízezerre teszik.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!