Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Robert F. Bukaty

 

Ron DeSantis Florida republikánus szenátora a FoxNews-nak nyilatkozva az orosz-ukrán háború rendezését szorgalmazta. Azt is leszögezte, hogy nem akar kiszélesedő háborút, és amerikai katonákat sem küldene Ukrajnába. A kormányzó lehet Donald Trump volt amerikai elnök legnagyobb kihívója a republikánus elnökjelöltségért folytatott harcban.

 

„Ami a kelet-európai eseményeket illeti, szeretném, ha az megoldódna. Nem akarok kiszélesedő háborút. Nem lehet megjósolni, mi lesz 2025 januárjában (értsd: az új elnök beiktatása után – a szerk.), de nem szeretném, ha az Egyesült Államok egy Oroszország elleni, vagy ukrajnai háborúba keveredne”

 

fogalmazott DeSantis, aki korábban is a tűzszünet mellett érvelt.

 

„Mindenkinek az az érdeke, hogy megpróbáljunk eljutni egy olyan pontra, ahonnan elérhető a tűzszünet”

 

 hirdetes_810x300  

mondta nemrég a Nikkei Asia ügynökségnek nyilatkozva. Azt is leszögezte, hogy az ukrajnai háború Európa harca és nem az USA érdeke. 

 

„Az európaiaknak valóban többet kell tenniük. Úgy értem, hogy ez az ő kontinensük. Az Egyesült Államok biztosította számukra a biztonságot. És igen, ott van Lengyelország, amely megteszi a magáét és ezt értékelni kell, de Németország nem tesz semmit”

 

fogalmazott DeSantis.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!