Nyitókép: AP Photo/Andrew Harnik

 

Joe Biden amerikai elnök megbotlott és a színpadra esett az amerikai légierő (U.S. Air Force) katonai akadémiájának diplomaosztó ünnepségén csütörtökön, Colorado államban. A Fehér Ház közlése szerint az elnök jól van.

 

Az elnök Colorado Springs városában a színpadon köszöntötte a végzősöket, és okleveleket adott át nekik – írja a Reuters. Aztán megbotlott és elesett. Biden azonban gyorsan felkelt, és segítség nélkül lesétált a helyére. Három ember segített neki felállni. A Fehér Ház kommunikációs igazgatója, Ben LaBolt a Twitteren azt írta, hogy az elnök jól van.

 

Februárban Joe Biden orvosi vizsgálaton esett át, amely után az orvosok alkalmasnak nyilvánították feladatai ellátására. Biden (80) 78 évesen, 2021 januárjában lépett hivatalba az Egyesült Államok legidősebb elnökeként. A jövő évi elnökválasztáson indul az újraválasztásáért – emlékeztet a Reuters.

 hirdetes_810x300  

 

2021 novemberében az elnök vastagbéltükrözésen esett át, melynek során jóindulatú daganatot távolítottak el a vastagbeléből. A neurológiai vizsgálatok során a kéz és a láb idegeinek károsodását tárták fel, amely járás közben nyilvánul meg. A röntgenfelvétel is igazolta a gerinc ízületi gyulladását.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.