Nyitókép:

 

Az orosz vezető csaknem hétmilliárd rubel értékű páncélozott luxusvonattal utazik, elsősorban országán belül. A vagonok színvonalon felüli kényelmet biztosítanak a Kreml vezetőjének.

 

Az Orosz Vasutak vezetése és a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) több tucat tisztje irányítja Vlagyimir Putyin különvonatát. A vonathoz már Putyin első elnöki ciklusa alatt készültek új vagonok. A vonat az állami költségvetésből legalább 6,8 milliárd rubelbe került.

 

 hirdetes_810x300  

Putyint állítólag 22 vagon szolgálja, amelyek közül nyolcat a szovjet időkben, a többit 2004 óta gyártották. Nem minden vagont használnak egyszerre. A vonatról napi szinten több tucat FSZB-tiszt gondoskodik, akik az elnök védelméért és a speciális kommunikációért felelősek.

 

Putyin rendelkezésére áll egy gőzfürdő, egy edzőterem, egy szépségszalon, egy bár és egy mozi. A vonatba korszerű orvosi berendezéseket is telepítettek. Állítólag az említett szépségszalont és a vonat egyéb helyeit telepített hardvereszközök védik a lehallgatástól, amelyek megakadályozzák az akusztikus információk kiszivárgását.

 

A vagonok üzembe helyezésénél kötelező előírás az orosz állami televízió elérhetősége, amelynek adása akkor sem szakadhat meg, ha a vonat olyan területen halad át, ahol esetleg nincs jelzés. Jelenleg a Tsirkon Service cég egy „multimédiás központtal ellátott vagont”, egy második sport-rekreációs vagont és további két luxusvagont készít Putyinnak.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!