Nyitókép: Courtesy: Mark Woodward Native Santa Cruz

 

A természetvédők egy tengeri vidrát próbáltak elkapni a kaliforniai Santa Cruz partjainál csütörtökön, amely szörfösöktől vett el deszkákat, és agresszíven közeledett a kajakosokhoz.

 

Az amerikai hal- és vadvédelmi szolgálat közleménye szerint az ötéves nőstény vidra hetek óta agresszív az emberekkel szemben, és közbiztonsági kockázatot jelent.

 

A közösségi oldalakon megosztott videókon és fotókon az látható, hogy a tengeri emlős szörfdeszkákra mászik, legalább egy esetben megharapja a deszkát és letép belőle egy darabot, illetve agresszíven közeledik a szörfösökhöz.

 hirdetes_810x300  

 

A hatóságok szerint a vidra viselkedése nagyon szokatlan, pontos oka ismeretlen.

 

Az állat, amelyet a természetvédők tengeri vidra 841-nek hívnak, fogságban született, és 2020 júniusában engedték szabadon a vadonba. A vidra egy számmal van ellátva, és van egy rádióadója is, amelyet figyelnek, hogy megtalálják és elfogják. Elfogása után állatorvosok ellenőrzik, és új otthont adnak neki egy állatkertben vagy akváriumban. Ha azonban addig megkárosít egy személyt, a hatóságoknak fontolóra kell venniük az elaltatását

 

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!