Nyitókép: ukrinform

 

Robbanás történt a Moszkva megyei Szergijev Poszadban található Zagorszki Optikai és Mechanikai Üzemben, a pirotechnikai termékek raktárában, az incidensben 31 ember megsérült – közölte Andrej Vorobjov, a régió kormányzója szerdán a Telegramon. Közben a frissített hírek már 45 sebesültről szólnak.

 

A kormányzó szerint a sebesültek közül három állapota súlyos, őket intenzív osztályon kezelik. A robbanás miatt összesen 19 embert szállítottak kórházba.

 

A robbanás egy helyi raktárban történt, ahol pirotechnikai termékeket tároltak. A raktárt egy magáncég bérli az optikai szerkezeteket gyártó üzem területén. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak – kutatnak a romok között, valamint próbálják megfékezni a tüzet. A Telegramon többen is arra figyelmeztetnek, hogy a törmelékek alatt akár holttestek is lehetnek.

 

 hirdetes_810x300  

Az incidens miatt több lakóház ablakai kitörtek és megrongálódott a Lucs sportközpont. Az üzemből a dolgozókat, valamint egy közeli óvodából a gyerekeket evakuálták.

 

Az interneten megjelent videókon és fotókon magas füstoszlop látszik a város felett.

 

 

A detonáció oka az előzetes vizsgálat szerint a technológiai folyamatok megsértése volt. Az orosz hírügynökségek emberi mulasztást emlegetnek, a hatóságok kizárták a dróncsapás lehetőségét. A gyár területén teljes evakuációt rendeltek el.

 

mti, spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!