Nyitókép: SITA/Webnoviny

 

Andrej Babiš volt cseh kormányfő és az ANO mozgalom elnöke a közösségi oldalán egy videóban bírálta a Progresszív Szlovákia mozgalmat. A videót csütörtök este, vagyis a szlovákiai választási moratórium idején tette közzé. Szerinte a PS megegyezik a cseh Pirátival.

 

 „A migránsok üdvözlése, drogok legalizálása, magasabb adók, alacsonyabb nyugdíjak és Brüsszelnek való engedelmesség. Csehországban így alakult, és nem akarom, hogy Szlovákia is ugyanerre a sorsra jusson”

 

– mondta Babiš, egyúttal méltatta a Peter Pellegrinivel (Hlas-SD) és Robert Ficóval (Smer-SD) való együttműködését.

 

 hirdetes_810x300  

Michal Šimečka, a PS vezetője azzal reagált, megérti, hogy Babišnak lazább a viszonya a törvényekkel, de megpróbálhatná legalább a szlovák törvényeket tiszteletben tartani.

 

„Vagyis ne tegyen nyilatkozatokat egyetlen szlovákiai jelölt mellett vagy ellen sem a moratórium ideje alatt” – jelentette ki.

 

Egyúttal emlékeztette Babišt, hogy ő maga ugyanahhoz az európai liberális politikai frakcióhoz tartozik, mint az általa bírált Progresszív Szlovákia.

 

„Úgy gondolom, ez ösztönzést jelenthet számára, hogy elgondolkozzon azon, akar-e továbbra is ehhez a politikai családhoz tartozni” – üzente a volt cseh kormányfőnek.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.