Nyitókép: Instagram/@marinamachetereis/Miss Portugal

 

A Miss Portugália versenyt először nyerte meg transznemű személy. A huszonnyolc éves, férfinak született Marina Machete immár hivatalosan is az ország legszebb nője. Machete a portugál szépségverseny megnyerése után a Miss Universe versenyen többek között egy másik transzneművel, Rikky Kolléval száll versenybe, aki Hollandia legszebb nője címet nyerte el.

 

Transznemű nő lett idén Miss Hollandia

 

Győzelme előtt Machete azt írta a közösségi médiában, büszke arra, hogy ő az első transznemű nő, aki versenybe száll a Miss Portugália címért – számolt be a német Bild.

 hirdetes_810x300  

 

„Évek át nem vehettem részt a versenyen, és ma büszke vagyok arra, hogy tagja lehetek ennek a hihetetlen döntős csoportnak“ – írta Machete az Instagramon.

 

A Miss Portugália győztese novemberben, El Salvadorban versenyez más országok legszebb nőivel a Miss Universe címért. A világ legszebb nője címért a Miss Hollandia versenyt megnyerő Rikkie Kollé, a 22 éves biológiai férfi, jelenleg transznemű nő is versenybe száll.

 

Az idei Miss Universe úgy vonul be a történelembe, mint az első olyan típusú verseny, amelyen két transznemű is részt vesz – írja az El Espanol weboldala.

 

 

Štandard.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!