Nyitókép: AP Photo/Hatem Moussa

 

Az Európai Bizottság hétfőn bejelentette, hogy további 25 millió eurót ad humanitárius segélynyújtásra a Gázai övezet lakóinak. Ezzel több mint 100 millió euróra emelkedik a gázai polgári lakosságnak nyújtott idei uniós segély.

 

Az újonnan bejelentett segélyt a Gázában működő humanitárius szervezeteken keresztül biztosítják az emberéletek megmentése érdekében. A segély főleg a víz és a higiénia biztosítására, az egészségügyi ellátásra, az élelmiszerre és egyéb fontos dolgokra fog összpontosítani.

 

„Ugyanakkor azon dolgozunk Izraellel, Egyiptommal és az Egyesült Nemzetek Szervezetével, hogy több humanitárius konvojt engedjünk be Gázába, többek között folyosókon és humanitárius szükségletek miatti szüneteken keresztül” – mondta Ursula von der Leyen, az EB elnöke sajtóközleményében.

 hirdetes_810x300  

 

Az Unió által indított humanitárius légiszállítási művelet, amelynek célja az Izrael és a Hamász közötti legutóbbi konfliktus által érintett emberek megsegítése, biztosítja a humanitárius utánpótlás szállítását olyan partnerekkel együtt, mint az UNICEF és más nemzetközi szervezetek. Ennek a műveletnek a keretében október 16-a óta hat járat érkezett Egyiptomba több mint 263 tonna segéllyel. Ezenkívül aktiválták az EU polgári védelmi mechanizmusát, hogy támogatást nyújtsanak az Izraelben rekedt uniós és más állampolgárok hazaszállításához.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!