Nyitókép forrása: hargitanepe.ro/Hodgyai István

 

Frissítve 2023.12.18., 19:03-kor

 

Összedőlt a Székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egyik külső fala hétfő délután, legkevesebb négy gyermeket maga alá temetve – közölte a Hargita megyei katasztrófavédelem (ISU).

 

Alina Maria Ciobotariu, az ISU szóvivője a Digi24 hírtelevíziónak elmondta: a nagy erőkkel helyszínre érkező tűzoltók három diákot mentettek ki a romok alól, ketten eszméletüknél vannak, de egyikük állapota válságos. A sérülteket átvette a mentőszolgálat, közben a tűzoltók folytatják az esetleges további áldozatok keresését a romok alatt. Előzetes információk szerint egy negyedik áldozat is a romok alatt lehet.

 

A hargitanepe.ro információi szerint 

 hirdetes_810x300  

 

Három lányt szállítottak a székelyudvarhelyi kórházba, egyiknél csak ijedség volt, másodiknál kulcscsont és felsővégtag törésgyanú, a harmadikat sikeresen újraélesztették. A mentőszolgálat még egy fiút keresnek a romok alatt

 

Egy diák elmondása szerint néhány napja zajlanak munkálatok a diákotthonnál. Mint fogalmazott, amint nekiálltak dolgozni munkagépekkel a diákotthon udvarán, az épület falán lévő repedések nagyobbak lettek, érezték, hogy az épület mozog.

 

Beomlottak a 63, 65, 67, 68-as emeleti szobák, maguk alá temetve az alattuk levőket.

 

„Az egyik diák szólt szünetben, hogy reped a fal. Mire odamentem, csak egy nagy dördülést hallottam. A 47-es szoba ajtaját nem tudtam kinyitni, a többinél már csak romokat és téglákat láttam”

 

részletezte a hargitanepe.ro-nak a diákotthon egyik nevelője, aki szerint szerencse, hogy szünetben történt az eset, mikor a legtöbb diák nem a szobákban tartózkodik.

 

A romok alól negyedikként kimentett diákot nem sikerült újraéleszteni, életét vesztette – tájékoztatott a hargitanepe.ro. A diák a Palló Imre Művészeti Szakközépiskolába járt. A hírt Alina Maria Ciobotariu, a Hargita megyei tűzoltóság szóvivője is megerősítette.

 

Zörgő Noémi, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal szóvivője az Agerpres hírügynökségnek úgy nyilatkozott, a diákotthon udvarán munkálatokat végeztek a napokban, hogy az épületet a városi csatornahálózatra csatlakoztassák. A munkálatok valószínűleg összefüggésben lehetnek a tragédiával, ugyanis közvetlenül az épület mellett zajlottak.

 

Az emeletes épület külső fala mintegy 200 négyzetméternyi felületen omlott le.

 

MTI, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!