Nyitókép forrása: SITA/Lise Åserud/NTB Scanpix via AP

 

A NATO országok hadseregei felkészültek egy nyílt háborúra Oroszországgal, de erre fel kell készülnie a civil lakosságnak is – jelentette ki Rob Bauer, a NATO Katonai Bizottságának elnöke, aki egyébként dán tengernagy.

 

Bauer szerint nem magától értetődő, hogy békében élünk, és a „NATO már készül egy Oroszországgal vívandó konfliktusra”. Ugyanakkor úgy véli, hogy másoknak is készülni kell:

 

„Az ipari ágazatoknak és a lakosságnak is meg kell értenie, hogy fontos szerep hárul rájuk [ha kitör a háború]”

 

mondta. Ezt követően méltatta a svédek döntését, akik a múlt héten figyelmeztetést adtak ki a lakosság részére, hogy háború törhet ki (az intézkedés célja nem egy valószínű fenyegetés miatt történt, hanem azért, hogy elkezdjék előkészíteni a polgárvédelmi cselekvésterveket és intézkedéseket – a szerk.).

 hirdetes_810x300  

 

Bauer szerint „fel kell mindenkinek fognia, hogy nem lehet mindent előre kiszámítani, és ezért nem is lesz rózsás a helyzet a következő 20 évben”.

 

Bauer arra utalt, hogy ha nem is akar háború a két szemben álló oldal, történhetnek olyan események, amelyek miatt kicsúszik az irányítás a felek kezéből, és eszkalálódhat a helyzet. (Megjegyezzük, Bauernek ezeket a mondatokat nem a civilekhez kellett volna intéznie, hanem a liberális agytrösztök elemzőihez, a liberális sajtóhoz és háború fenntartása mellett érvelő nyugati politikusokhoz – a szerk.).

 

Körkép.sk, SkyNews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!