Nyitókép forrása: unian.ua

 

Szerdára virradóra Oroszország ismét masszív rakétatámadásokat indított Ukrajna ellen, közölte az Unian hírügynökség és az Ukrajinszka Pravda. Ez utóbbi közlése szerint Kijevben legalább 9 halálos áldozata van a csapásoknak.

 

A legsúlyosabb robbanás – amiről az ukrán sajtó beszámolt – egy 18 emeletes lakóházat érte. A lángokkal reggel még mindig harcoltak a tűzoltók.

 

 

 hirdetes_810x300  

Robbanások voltak a Cserkaszi körzetben és Harkovban is, ez utóbbi helyszínről az ukrán légierő ballisztikus rakéták becsapódását jelentette, és legalább négy hullámban érkezett a támadás.

 

Mikolajiv városa sem úszta meg, ahol legalább egy ember meghalt, többen megsérültek, a rakéták 20 lakóház tettek kárt. Súlyos károkat szenvedett el az elektromos infrastruktúra is.

 

A hátországba is csapódtak be rakéták. Lemberg megyében Drohobics városából jelentettek robbanásokat, Lembergben pedig a lakosságot felszólították, hogy vonuljon fedezékbe vagy az óvóhelyekre.

 

Valerij Zaluzsnij ukrán vezérkari főnök bejelentése szerint az oroszok 64 rakétát és drónt lőttek ki Ukrajnára, ebből 44-et tudott megsemmisíteni az ukrán légvédelem.

 

Dnyipro, Gyesznyan, Holoszijiv járásokban a megsemmisített rakéták darabjai csapódtak be.

 

Zaluzsnij felhívta a figyelmet, hogy a Lengyelország is készenlétbe helyezte erőit, miután az egyik rakéta túlhaladt a lengyel határhoz közeli Lvov városán.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.