Nyitókép forrása: SITA/Milan Illík

 

Az SNS találkozóra hívta Peter Pellegrini (Hlas-SD) házelnököt, államfőjelöltet, és Robert Fico (Smer-SD) kormányfőt az államfő-választással kapcsolatban. Az SNS hangsúlyozta, hogy mindennemű előzetes feltételek nélkül hívta megbeszélésre Pellegrinit, ez egy gesztus a párt részéről, hogy „megállítsák a gonoszt”, vagyis Ivan Korčokot. A találkozóra április 2-án 10 órakor kerülhet sor az SNS székházában – tájékoztatta a TASR-t Zuzana Škopcová, a párt szóvivője.

 

„Az SNS meggyőződése szerint a második forduló a kormánykoalíció és az ellenzék harcáról szól. Meggyőződésünk, hogy kötelesek vagyunk közösen és egységesen kinyilvánítani azt a politikai nézetünket, hogy Ivan Korčok az elfogadhatatlan gonoszságot képviseli. Az SNS tisztában van a helyzet bonyolultságával” – közölte a párt.

 

Az SNS hozzáfűzi, az első fordulóban a szívük szerint szavazhattak az emberek, de a második fordulóban az eszükre kell hallgatniuk. Mivel az ellenzék a választók mozgósításába fogott, a kormánykoalíciónak is egységesen kell üzennie a nyilvánosságnak. Az SNS reméli, hogy Pellegrini elfogadja a feléje nyújtott kezet, és a következő két hétben minden erejével harcolni fog az elnöki posztért.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!