Nyitókép: SITA

 

Az Alternatíva Németországért (AfD) és annak parlamenti képviselője, Petr Bystroň nem más, mint a Kreml szócsöve. Ezt mondta ma a Bundestagban tartott vitában több kormány- és ellenzéki képviselő, akik azt a gyanút vitatták meg, hogy Bystroň kenőpénzt kapott egy oroszbarát hálózattól.

 

Bystroň, aki a vitában nem tartózkodott a teremben, korábban visszautasította a vádat. Az egész ügy, amelyet a cseh Deník N és a német Der Spiegel magazin a cseh hírszerzés forrásaira hivatkozva közölt, Stefan Keuter AfD-s képviselő szerint, vagy a cseh titkosszolgálat szakszerűtlenségét mutatja, vagy azt, hogy a cseh titkosszolgálat politikai megrendelésre cselekszik.

 

Christoph de Vries a CDU/CSU-tól Putyin hasznos idiótáinak nevezte az AfD-tagjait.

 hirdetes_810x300  

 

„Putyin igyekszik kiterjeszteni a hálózatát egész Európában, és belülről rombolni a kontinenst. És teljesen világosan ki merem mondani: Németországban ehhez az AfD-ben hasznos idiótákat talált”

 

– mondta. De Vries azt is kijelentette, hogy az AfD képviselői, akik Oroszország javára cselekszenek, egyértelműen nem hazafiak. – Árulók – mondta. A konzervatív CDU/CSU szélsőjobboldalinak tartja az AfD pártot.

 

A szlovákiai születésű Renata Altová, a Liberális Szabad Demokraták (FDP) parlamenti képviselője szerint, aki korábban a csehszlovák és a szlovák diplomácia szolgálatában dolgozott, az AfD nem a demokráciáról és a szabadságról szól.

 

„Önök csak a saját hatalmukkal és személyes érdekeikkel foglalkoznak. Szégyenletes. Azt hiszitek, hazafiak vagytok, de eladod Európát a Kremlnek”

 

– mondta.

 

A cseh származású Bystroň, aki az AfD európai parlamenti választási jelöltlistájának második helyén áll, hétfőn ismertette ügyét a párt vezetésével. Az AfD Bystroň mögé állt, és a párt parlamenti frakciója is támogatta a képviselőt.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.