Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Mark Schiefelbein

 

Ukrajna az év vége előtt elveszítheti a háborút Oroszország ellen, ha az Egyesült Államok nem nyújt újabb katonai támogatást – jelentette ki Bill Burnes, a Központi Hírszerzőszolgálat, a CIA igazgatója. A bejelentés egyértelműen nyomásgyakorlás a Képviselőházra, hogy szavazza meg az Ukrajnának szánt 62 milliárd dolláros támogatási keretet. A szavazásra a napokban kerülhet sor.

 

„Nagyon reális az a kockázat, hogy Ukrajna még az év vége előtt veszíteni fog a harctéren, de minimum olyan helyzet áll elő, amelyben Vlagyimir Putyin orosz elnök diktálhatja a háború rendezésének politikai feltételeit”

 

mondta Burns.

 

A támogatási keretet valójában nem a republikánusok, hanem a belpolitika blokkolja. A republikánusok hajlandók lettek volna megszavazni a csomagot, ha a demokrata Biden-adminisztráció lezárja az ország déli határát a migránsok elől. Az utóbbi erre nem hajlandó, nemcsak a progresszív migrációpárti agenda, hanem amiatt sem, mert így van mivel támadnia a republikánusokat az elnökválasztási kampány során.

 hirdetes_810x300  

 

Mike Johnson, a Képviselőház republikánus elnöke a héten szavazásra bocsátja a javaslatot, amely nemcsak pénzt, hanem a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták átadását is tartalmazza – ami eddig vörös vonalnak számított.

 

Ugyanakkor a csomag olyan kötelezettségeket ró a Fehér Házra, ami a demokratáknak nem feltétlenül lesz ínyére.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!