Nyitókép forrása: reprofotó

 

Iránon múlik, hogy kitör-e a harmadik világháború – jelentette ki John Brennan, a CIA volt igazgatója az amerikai MSNBC-nek nyilatkozva. A potenciális világégés attól függ, hogy Irán milyen választ akar adni arra, hogy Izrael péntekre virradóra drónokkal támadta a perzsa hatalom területét.

 

Brennan szerint a nyugati hírszerző ügynökségek jelenlegi is azt próbálják felmérni, hogy mekkora károkat és hány halálesetet okozott Izrael pénteki akciója, ebből lehet ugyanis arra következtetni, hogy Irán milyen választ ad. Ha nagyok a károk és az áldozatok száma, az azt jelenti, hogy Teheránon is nagyobb a nyomás, hogy erőt mutasson.

 

Brennan azt is kifejtette, hogy az izraeli csapások pénteki célpontja, Iszfahán régiója kulcsfontosságú terület Irán számára, van itt egy légibázisa és egy rakétagyártó üzeme.

 

 hirdetes_810x300  

„A CIA jelenleg is azt próbálja felmérni, hogy belekerülünk-e ebbe a nagyon veszélyes eszkalációs spirálba vagy sem. A Teheránból érkező első nyilatkozatokból tudhatjuk meg, hogy azt fogják-e mondani, hogy ez hatástalan volt, hogy az iráni védelmi erők képesek voltak-e visszaverni néhány ilyen csapást, még ha nem is”

 

idézte a volt CIA-vezért a Magyar Nemzet. Brennan hozzátette:

 

„Azt hiszem, ha sok vér fog folyni ezekben a csapásokban, az irániak valóban kényszert fognak érezni arra, hogy valamilyen módon válaszoljanak Izraelnek.”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!