A retussal is visszafogták magukat a szerkesztők.

 

Októberben jelentették be a Playboy szerkesztői, hogy haladnak a korral, és ezentúl kihagyják a kultuszmagazinból a pucér lányokat.

 

A Playboy nyomtatott kiadásának példányszáma az utóbbi években radikálisan lecsökkent (míg 1975-ben 5,6 milliót adtak el az amerikai kiadásból, tavaly már csak 800 ezret), s a szerkesztők úgy érezték, teljesen új tartalommal kellett előrukkolniuk. A magazin indoklása valamilyen szinten érthető is, hiszen az internetről árad az olvasókra az ingyen a pornó és a meztelen fiatal lányokat ábrázoló fotók, az, ami 50 éve eladta a lapot, ma már nem elég. Helyette a legújabb társadalmi jelenségekre reagáltak, és megtöltötték szelfikkel.

 

 hirdetes_810x300  

A márciusi példány címlapján a 20 éves Sarah McDaniel szerepel. A modell ismert arról, hogy a két szeme más-más színű. A címlapnak olyan jellege van, mintha McDaniel saját magáról készítette volna. „Az ötlet az volt, hogy olyan képek készüljenek, ahogy a barátom lát engem” – kommentálta a fotókat a címlapmodell.

 

Ezzel a Snapchaten, a Facebookon és az Instagramon felnövő generáció felé szeretnének nyitni, az ilyen típusú képek küldözgetése mindennapos a fiataloknál.

 

A magazin weboldalán, ahol kb. másfél évvel ezelőtt már bevezették az újításokat, hatalmas siker lett a ráncfelvarrások és cenzúrázás utáni Playboy. „A látogatók száma 400 százalékkal nőtt, az átlagéletkor 47-rőé 30-ra csökkent.” – mondta el a magazin főszerkesztője, Cory Jones a New York Times-nak.

 

Azért is lehetett ilyen jelentős a növekedés, mert sok helyen, ahol eddig tiltva volt, most már akár munkaidő alatt is nézegethető a Playboy webfelülete. Az új számban egyébként Dree Hemingway is szerepel, aki a híres író, Ernest Hemingway leszármazottja.

 

Az újításokhoz tartozik az is, hogy az eddigi, már-már művészi magaslatokban alkalmazott retust is lehagyják a képekről. Az utómunkák minimalizálásával inkább a természetes, lazább vonalat szeretnék követni.

 

(medialne.sk)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!