A TA 3 V politike (politikában) című vasárnapi műsorában a Smer, SNS, Most-Híd, Sieť  elnöke a választások utáni politikai helyzetet értékelték. Kitértek a kormányalakításra és az ezzel kapcsolatos személyi kérdésekre is.

 

Bugár Béla visszautasította a vádakat, hogy gyanúsan gyors megegyezés született a felek szerint. „Azt mondják, hogy 3 nap alatt megegyeztünk. De ez annak köszönhető, hogy nagyon intenzív tárgyalásokat folytattunk, és a jövőbeli partnerek látták egymás programprioritásait” mondta.

 

Andrej Danko, az SNS elnöke kiemelte, hogy a fő veszélyt a demokrácia számára az ellenzéki pártok jelentik, melyek „csak vicsorognak egymásra.” Mint elmondta, a politika nem a veszekedésről szól, és politikai nominánsaik hibáit kíméletlenül büntetni fogják. „Már út nincs” tette hozzá.

 

 hirdetes_810x300  

Robert Fico elmondta, hogy a legfontosabb programprioritások megtárgyalásánál Peter Kažimír pénzügyminiszter is jelen volt, aki a javaslatokat pénzügyi szempontból is véleményezte. Ez is segítette a tárgyalások gyors lefolyását, mondta Fico.

 

Radoslav Procházka kiemelte, hogy fontosnak tartja, hogy az ellenzék ellenőrző és felügyeleti szerepet kapjon. Megismételte javaslatát, hogy szeretné, ha az Általános Egészségbiztosító élére Miroslav Beblavý kerülne.

 

Körkép.sk

 

Kép: reprofoto, TA 3

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!