A TASR a tíz legerősebb politikai pártot kérdezte arról, mit gondolnak a közösségi oldalakról, milyen gyakran használják azokat, egyben igénybe veszik-e a fizetett hirdetések lehetőségét. Ezek mellet megtudhatjuk, hogy az egyes pártok hogyan vélekednek a bejegyzéseik alatt megjelenő negatív hozzászólásokkal kapcsolatban, és mennyire veszik őket komolyan.

 

Smer-SD

 

„A közösségi oldalakat hosszabb ideje használjuk. A gyors információ- és véleménycsere nagyon jó módja, ugyanakkor az embereknek nem kell azon gondolkodniuk, hogy az adott információ nincse-e a média által elferdítve” – mondta Ľubica Končalová, a Smer-SD szóvivője. A párt fontosnak tartja, hogy  naponta kommunikáljon az emberekkel e csatornán keresztül. A legfontosabbnak azonban továbbra is az emberekkel való személyes találkozásokat tartják.

 

 hirdetes_810x300  

A párt a választások előtt és a kiemelt témákkal kapcsolatban szokta igénybe venni a fizettet hirdetések lehetőségét. A Smer-SD szóvivőjét arról is kérdezték, hogyan befolyásolják a párt politikai irányát a negatív hozzászólások. Končalová elmondta, ez is a visszajelzések egyik formája, a párt politikája azonban elsősorban a jóváhagyott kormányprogramhoz tartja magát.

 

MKP

 

Az MKP is napi szinten használja a szociális hálókat: „Minden bejegyzésünket, témánkat, információinkat a szociális hálón keresztül is közöljük. A negatív hozzászólások nem befolyásolnak, azonban figyelembe vesszük őket. A saját stratégiánkhoz tartjuk magunkat, amelyet folyamatosan kiértékelünk’ – mondta el Fiala Ilona, az MKP sajtótitkára.

 

SaS

 

Az SaS hasonlóan vélekedik: „Ez egy fontos módja a választókkal való kommunikációnak. Így közvetítjük véleményüket az aktuális témákkal kapcsolatban, egyben megtudjuk, hogyan látják ezt a többiek. Előnye az azonnali visszajelzésekben rejlik” – mondta Katarína Svrčeková, az SaS szóvivője.

 

Az SaS naponta kommunikál követőivel üzenetek- és állapotfrissítéseken keresztül. A fizetett hirdetéseket is igénybe veszi, amelyek a választás előtti kampány alatt segítettek növelni a jelöltek írásainak olvasottságát.

 

„Igyekszünk a látogatók figyelmét megszerezni, és meg kell mondanunk, hogy a többi politikai párttal szemben, ez nekünk sikerül a legjobban” – mondta Svrčeková, hozzátéve, hogy az SaS nem veszi félvállról a negatív kritikákat sem, az építő jellegű kritikát pedig kiértékeli.

 

SNS

 

Zuzana Kohútková, az SNS szóvivője elmondta, nem az a fontos, hogy napi szinten használják a Facebookot, hanem hogy megfelelő üzenetek segítségével. „A tevékenységek és a bejegyzések száma az egyes hírek fontosságától függ, célunk, hogy legyen élet az SNS facebook oldalán” – mondta a szóvivő.

 

 

Most-Híd

 

A Most-Híd elismeri, hogy a közösségi hálók és az online felület egyre fontosabb szerepet tölt be a politikai kommunikáció terén, így a párt alkalmazkodik ehhez a trendhez. „Naponta kommunikálunk a közösségi oldalakon, hasonló teret biztosítunk számukra, mint a sajtóközleményeknek, avagy a médiának adott nyilatkozatoknak.

 

OĽaNO-NOVA

 

Az OĽaNO-NOVA jelenleg az egyik legaktívabb kommunikációs eszköznek tartja a közösségi oldalakat. „Bárki azonnal elmondhatja azt, amit akar. Az információk gyors megosztásának lehetősége mellett a szociális oldalak másik nagy előnye a párt számára a szoros kapcsolat kialakítása az emberekkel.

 

A párt a fontosnak tartott témáknál használja a fizettet hirdetések lehetőségét. A negatív hozzászólásokat nem hagyják figyelmen kívül, főleg, ha sok van belőlük. A párt elgondolkodik azon, amit az emberek a szemükre vetnek, megpróbálva jobban csinálni a kritikát ért dolgokat.

 

KDH

 

A kommunikációnak ezt a formáját a KDH is fontosnak tartja. Darius Hatok, a párt kommunikációs vezetője szerint a KDH az elmúlt években fokozott figyelmet szentelt a Facebookon, Twitteren, avagy Flickeren történő kommunikációnak. Kétségtelen, hogy a virtuális tér egyre inkább „meghatározó információs csatornává válik.”

 

A párt leginkább a kampány során használja a fizetett hirdetések lehetőségét, egyben figyelemmel kísérik a bejegyzéseik alatt megjelenő hozzászólásokat is, és kiértékelik az építő jellegű kritikákat.

 

TASR

Nyitókép: Mandiner.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!