Nyitókép: reprofoto (Na Telo plus, live)

 

A Most-Híd nevű szlovák-magyar vegyespárt előző elnöke a Markíza televízióban bukkant fel kedd délután. Michal Kovačič műsorában egykori koalíciós partnere, Andrej Danko volt a partnere.

 

Bugár ezúttal is hozta megszokott formáját. Sorra kerülte a kényes kérdések megválaszolását, a műsorvezetőnek többször is úgy kellett emlékeztetnie arra, hogy mire szeretne választ kapni tőle.

 

Bugár márciustól már nyugdíjas

 hirdetes_810x300  

 

A Most-Híd politikusától megtudtuk, hogy március 7-től immár hivatalosan is nyugdíjasnak minősül. Továbbá, hogy jelenleg egy kis cég, a BB&G, s.r.o. működtetéséből él, mely különöző építkezésekkel kapcsolatos feladatokat vállal,”de nem csak azt,” mondta. A cég gazdasági mutatói itt találhatók.

 

Béla Bugár a Andrej Danko v Na telo plus.
Bugár Béla és Andrej Danko a Na Telo plus adásában. Kép: tvnoviny.sk

 

Bugár: A Smerrel már nem

 

Az előző kormányzat korrupciós ügyeivel kapcsolatban a konkrét kérdése, hogy kolaícióra lépne-e ismét a Smerrel, Bugár úgy fogalmazott, hogy valószínűleg már nem. A korábbi pártelnök szavait mindesetre fenntartásokkal kell kezelni, hiszen az MKP éléről való leváltását követően szintén azt nyilatkozta, hogy távozik a politikából, aztán láttuk, mi történt. Ráadásul még mindig itt van.

 

Mi több, a Markízában Bugár azt is elismerte, hogy kapcsolatba került a jelenleg hónapok óta vizsgálati fogságban ülő, és több súlyos korrupciós ügyben is érintett Smeres oligarchával, Norbert Bödörrel. Azt ugyan cáfolta, hogy rendszeresen beszéltek volna, ugyanakkor megerősítette, hogy ő volt az, aki hívta Bödört. Legkevesebb egy alkalommal, ami Slobodník vallomásában is szerepel.

 

Az aktuality.sk cikke szerint Bödör Slobodník vallomása alapján többször csendre intette saját kommandóját amikor csöngött a telefonja azzal, hogy „legyetek csendben, Fiko hív, vagy a főnök, vagy Béla, vagy a kapitány.”

 

Bugár tagadta, hogy rendszeresen beszélt volna Norbert Bödörrel. Kép: reprofoto (Na Telo plus, live)

 

Nem emlékszik a Bödörrel való beszélgetésre

 

Bugár az aktuality.sk megkeresésére ezzel kapcsolatban nem reagált, a Penta száz százalékos tulajdonában levő Új Szónak annyit mondott, hogy nem emlékszik, miről beszéltek, „nem volt akkora jelentősége, hogy egyáltalán megjegyezzem.”

 

Bödör mindenesetre a Ján Kuciak meggyilkolásával és több más bűncselekménnyel is vádolt Marian Kočner közeli üzlettársa volt. Bugár korábban a Maldív-szigeteken Kočnerral is találkozott, amivel kapcsolatban először szintén igyekezett kitérő válaszokat adni. Állította, hogy véletlen volt, de kiderült, hogy korántsem. Kočner nyilvánosságra került Threema kommunikációjából kitűnik, hogy kettejük beszélgetése után a maffiózó biztos volt abban, hogy a Bugár vezette Most-Híd nem lép ki az előző kormányból. Mint ismert, ez így is volt.

 

„Ezzel az emberrel (szerk. megj. Bödörrel) egy ideje már tele van a média. Nem jutott azóta az eszébe, hogy beszélt-e vele?” – kérdezte Kovačič Bugártól.

 

„Tudja hány emberrel beszélek én? Annyival, hogy nem emlékszem” – reagált Bugár.

 

„Nem volt rendszeres kommunikáció önök között?” – kérdezett vissza Kovačič.

 

„Dehogy volt” – szabadkozott Bugár, majd elismerte, hogy egyszer tényleg telefonált Bödörrel. Az volt az az egy eset, ami Sloodník vallomásában is szerepel.

 

„Bödör valamilyen találkozón volt, és állítólag én hívtam őt. Lehetséges, nem tudom. A gond az, és ez a média hibája, …” – majd elkezdett félrebeszélni Bugár.

 

Nem túl hihető magyarázat

 

Érdemes feltenni a kérdést, hogy mennyire életszerű mindaz, ahogy Bugár a Bödörrel való kapcsolatát magyarázni próbálja. Ha előtte és utána soha nem beszéltek, mennyire hihető, hogy egy koalíciós párt elnöke csak úgy, a semmiből felhívja Bödört valami miatt? Bugár magyarázata ezért eléggé sántít.

 

Béla Bugár a Andrej Danko pred reláciou Na telo plus.

 

Bugár szerint az Összefogás ismért szétverheti az MKP-Most-Híd paktumot

 

A Most-Híd valódi elnöke a műsorban kritikával illette az Összefogás. Szerinte fennál az esélye annak, hogy hasonlóan, mint a legutóbbi parlamenti választások előtt, az MKP-nak és a Most-Hídnak végül nem sikerül közös nevezőre jutnia.

 

„A választások előtt megegyeztünk az MKP-val a közös választási pártban, De az Összefogás befolyásával és Magyarország nyomására az MKP végül kifarolt ebből. Most ugyanez látszik. Az MKP és a MH megegyeztek az alapelvekben, és az Összefogás veri szét. Ez természetes, mert más instrukciókat kapnak Magyarországról is”

 

– fogalmazott Bugár.

 

Az MKP és a Most-Híd úgy döntött, az Összefogás nélkül hoz létre új pártot. Egyetértesz ezzel?

Betöltés ... Betöltés ...

 

A műsor itt megtekinthető.

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 19 olvasónak tetszik ez a cikk.