Nyitókép: Alessandra Benedetti Corbis/Getty Images

 

Nagycsütörtöktől húsvéthétfőig ünnepi istentiszteleteket sugároz a Duna, a Duna World és a Kossuth Rádió. Húsvétvasárnap élőben kapcsolják a római Szent Péter teret, ahol elhangzik Ferenc pápa „Urbi et Orbi” húsvéti áldása.

 

Nagycsütörtökön 10 órától a Dunán Krizmaszentelő római katolikus szentmisével indul a közmédia húsvéti miseközvetítéseinek sora. A szertartást az erdélyi Gyulafehérvár ősi székesegyházában Kovács Gergely érsek mutatja be. Nagypénteken 11 órától református istentiszteletet ad a csatorna a győrújbaráti Református Gyülekezeti Központból, amelyet Bella Péter lelkipásztor celebrál.

 

Nagypénteken a Duna World 21:05-től Via Crucis címmel Ferenc pápa keresztútját közvetíti Rómából, a hagyományoknak megfelelően a hívők idén is a Colosseumban járják végig a stációkat Ferenc pápa vezetésével. A 14 állomáson elmélkedéssel és imádsággal idézik föl Jézus kínszenvedését. A helyszínválasztással azon keresztény vértanúk előtt is tisztelegnek, akik éppen itt lelték halálukat hitük miatt.

 hirdetes_810x300  

 

Húsvétvasárnap 10 órától római katolikus szentmisét közvetít a Duna a győri Nagyboldogasszony Székesegyházból. A misét Veres András győri megyéspüspök celebrálja, majd délben élőben kapcsolódhatnak be a nézők Ferenc pápa „Urbi et Orbi” áldásának római közvetítésébe.

 

A Kossuth Rádió nagypénteken 10 órától evangélikus istentiszteletet közvetít Kisvárdáról, míg húsvéthétfőn 11:05-től református istentiszteletet sugároz a Debreceni Református Nagytemplomból.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!