A német autógyár egy videót tett közzé, amelyben a károsanyag-kibocsátási ellenőrzések megkerüléséről árul el részleteket.

 

A videót még karácsony előtt hozták nyilvánosságra, és többek között azt mutatja be, hogy a VW motorjai hogyan kezelik a kipufogógázokat. A felvétel hivatkozik az ominózus, emissziós adatokat meghamisító szoftverre is (3:40).

 

https://youtu.be/VGp58WKP81Y

forrás: aktuality.sk

 hirdetes_810x300  

 

 

A videó tanúsága szerint szoftver automatikusan felismeri, ha az autó a tesztpadon van, és ennek megfelelően módosítja a motor működését és persze károsanyag-kibocsátását. A szoftver központi feladata eredetileg az lenne, hogy kikapcsoljon bizonyos funkciókat (pl. ABS), amelyek megnehezítenék vagy megakadályoznák a teszt elvégzését.

 

A Volkswagen megoldást kínál a problémára: minden EA 189 típusú motorral rendelkező autón kisebb változtatásokat hajtana végre. A 2,0 TDI és 1,2 TDI motorok esetében frissítené a szóban forgó szoftvert, a 1,6 literes modelleknél pedig áramlás-szabályozókat szerelne be, ami javítaná az üzemanyag felhasználását és a kipufogógáz kezelését szabályozó érzékelő pontosságát. A vállalat ígéretet tett ügyfeleinek, hogy 2016 januárjától fokozatosan elvégzi a szükséges változtatásokat a gépjárműveiken.

 

forrás: Aktuality.sk

nyitókép: insidher.com.au

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!