A magyar Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) facebook-oldalán tett közzé képeket és egy videót a jégtörők munkájáról Belgrád térségében.

 

Az OVF facebook-oldalán folyamatosan frissítik a híreket a jégtörők munkájáról, így visszakövethető, hogy a Jégtörő VII. és a Széchenyi hajópárnak milyen komoly jégtorlaszokon kellett áttörniük magukat az elmúlt napokban.

 

A kemény, megfeszített munka után elérték a belgrádi kikötőt. A tegnapi és a mai napon már Belgrád felől végzik a munkát, szinte folyamatosan döngölő üzemmódban dolgoznak, hiszen ezen a Duna szakaszon több tíz kilométeren alakult ki jégtorlasz.

 

 hirdetes_810x300  

 

Az Országos Műszaki Irányító Törzs közleménye szerint két jégtörő (a VI. és a XI.) Dálya térségében a megnyitott jégtorlaszban biztosítja a jég torlódásmentes levezetését a csatorna fenntartásával, szükség szerinti szélesítésével. A hajók kijelölt állomáshelye Vukovár.
 

 

A Jégtörő VII. és a Széchenyi a Vukovár alatti Duna szakaszon tevékenykedik a szerb-magyar szerződés értelmében.
 

 

A hajópár Belgrád térségében áttört egy 2 kilométeres szakaszon kialakult torlaszt, a munkát tovább folytatják a zimonyi híd felett. Szombaton alvízi oldalról bontják a torlaszt, terelik és aprítják a bontott jeget. A hajók kijelölt állomáshelye Belgrád.

 

A következő felvételek a két jégtörő dályai szorostól a belgrádi kikötőig tartó útjáról készült.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók forrása: az Országos Vízügyi Főgazgatóság (OVF) facebook-oldala, Jobbágy Zoltán és Budás Péter képei

MTI, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!