A Pons Danubii EGTC nyertes pályázatának köszönhetőn mintegy 300 millió forintból (cca 900 ezer euróból) két-két kerékpárkölcsönző állomás épül Észak-Komáromban, illetve Dél-Komáromban – a Sport utcában és a Rüdiger tó partján –, Tatán és Érsekújváron, valamint egy-egy épül Kisbéren, Oroszlányon, Gútán, Ógyallán és Naszvadon – olvasható a komaromhirado.hu-n.

 

A hírek szerint minden kölcsönző ponton 16-16 dokkoló állomás lesz, miközben a projekt során 95 hagyományos és 35 elektromos kerékpárt vásárolnak, amelyeket arányosan osztanak majd szét a dokkoló állomások között.

 

Mivel a közbeszerzést már kiírták, a KOMBI, vagyis a Komárom Bike rendszerének üzembe helyezése várhatóan már idén nyáron megtörténik.

 

 hirdetes_810x300  

„A budapestihez és a győrihez hasonló bringakölcsönzős kerékpárok mindegyike GPS nyomkövetővel lesz ellátva, és mindenhol lesznek köztük elektromos biciklik is, gondolva az idősebbekre is, illetve ha esetleg valaki nagyobb távolságot szeretne velük megtenni, mondjuk az adott városok között. Észak- és Dél-Komárom összesen négy kölcsönzővel gyarapodik majd, ami vélhetően erősíti majd a két város közti turisztikai kapcsolatot” – emelte ki Bara Zoltán, a Pons Danubii EGTC társulás vezetője.

 

Mivel Esztergom és Párkány is nyertek hasonló célra pályázati forrást, így a komáromi kerékpárok azzal a rendszerrel is kompatibilisek lesznek.

 

Miért jó a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer?

 

A rendszer lényege, hogy minél több felhasználó használja a kerékpárokat mindennapjaihoz ezáltal csökkentve a város levegőjének szennyezettségét, a városi dugókat, zajokat és mindemellett fő célja, hogy népszerűsítse a belvárosi utazásokhoz ezt a hatékony és környezetbarát alternatívát.

 

Hogy kedvet kapjunk a biciklikölcsönzéshez, nézzük meg a Győrben már működő GyőrBike promovideóját:

 

 

komaromhirado.hu, gyorbike.hu

nyitókép: komaromhirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!