Nyitókép forrása: Nézőpont Intézet

 

A Nézőpont Intézet legfrisebb, Magyar Nemzet számára készült felmérése szerint a biztos szavazók 54 százaléka a magyar kormánypártokra adná le voksát a májusi EP-választások alkalmával Magyarországon. 

 

Ezzel az eredménnyel a Fidesz és a KDNP az Európai Néppárt  politikai család legsikeresebb keresztény-konzervatív pártjai lennének. A teljes választójogú népesség körében 40 százalékos a támogatottságuk.

 

A nézőpont felmérése szerint tavaly egyetlen parlamenti frakcióval bíró magyar ellenzéki párt sem tudta növelni támogatottságát április óta, addig a kormánypártok 7 százalékkal növelték népszerűségüket.

 hirdetes_810x300  

 

A nagyobb ellenzéki pártok (Jobbik, MSZP-P, LMP) népszerűsége a 2018-as áprilisi választásokhoz képest csökkent, a kisebb ellenzéki pártok támogatottsága (Momentum, MKKP) nőtt, sőt új pártként a Mi Hazánk Mozgalom is érdemi szereplőként jelent meg a pártpalettán – írja a Nézőpont.

 

Forrás: Nézőpont Intézet

 

A felmérés szerint a magyar ellenzéki pártok között éles verseny várható, többen közülük a mandátumszerzés küszöbén állnak (Momentum, Kétfarkú Kutyapárt, Mi Hazánk). Az MSZP-P szövetség a biztos szavazók körében 11 százalékot szerezhet, az ő szavazóbázisára legveszélyesebb DK 6 százalékot kapna, az LMP 5 százalékon áll, amely mindkét ellenzéki erő esetében 1-1 képviselői helyet jelentene az EP-ben.

 

A teljes népességen belül a Fidesz-KDNP 40, a Jobbik januárhoz képest egy százalékpontot csökkenve 8, az MSZP-Párbeszéd szövetség 7, a DK 4, az LMP 3, A Momentum, az MKKP és a Mi hazánk Mozgalom 2-2-2 áll.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.