Nyitókép: kormanyzat.hu

 

Legkésőbb hétfőn, március 25-én kell postára adni a pályázatot azoknak, akik jelentkezni szeretnének a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Kőrösi Csoma Sándor és Petőfi Sándor Programra. A postára adott jelentkezések beérkezésének határideje április 2.

 

A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2013-ban indította útjára a Kőrösi Csoma Sándor Programot, majd 2015-ben annak mintájára a Petőfi Sándor Programot. Előbbi célja a diaszpórában élő magyar közösségek megerősítése, míg utóbbi a Kárpát-medencei szórványban élő magyarság támogatását tűzte ki célul. A magyar közösségek megerősítésén túl a programok kiemelt célja a határon túli magyarság Magyarországgal való kapcsolatainak és a nemzeti összetartozás erősítése szerte a világon.

 

Mindkét programra a 20. életévet betöltött, legalább középfokú iskolai végzettséggel rendelkező, büntetlen előéletű magyar állampolgárok jelentkezhetnek az anyaországból és a határon túli magyar területekről, akik a magyar közösségek számára hasznosítható tudással, közösségépítésben szerzett tapasztalattal rendelkeznek. A kiválasztott ösztöndíjasok a Kőrösi Csoma Sándor Program keretében az Amerikai Egyesület Államok, Kanada, Dél-Amerika, a Dél-Afrikai Köztársaság, Európa, Ausztrália és Új-Zéland, Törökország és Izrael magyar közösségeihez utazhatnak, míg a Petőfi Sándor Program célterületei Bosznia-Hercegovinát, Csehországot, Horvátországot, Lengyelországot, Macedóniát, Romániát, Szerbiát, Szlovákiát, Szlovéniát és Ukrajnát érinti.

 

 hirdetes_810x300  

A részletes pályázati felhívás és programokra való jelentkezési adatlap elérhető a www.korosiprogram.huwww.petofiprogram.hu és a www.nemzetiregiszter.hu oldalakon.

 

 

kormany.hu

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!