Nyitókép forrása: Budapest, 2019. május 26. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke felesége, Lévai Anikó társaságában leadja szavazatát az európai parlamenti választáson a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53. szavazókörben 2019. május 26-án. MTI/Koszticsák Szilárd

 

Magyarországon vasárnap zajlik az EP-választás. Az első részvételi adatok erősebb szavazókedvet sejtetnek az anyaországban. Az első exit pollok este 22:00-kor várhatók, a részeredmények pedig – úgy, ahogy az EU-ban mindenhol – 23:00-tól várhatók majd.

 

A magyarországi szavazóhelyiségekben már az első órában új részvételi csúcsot állítottak fel a választók, reggel kilenckor pedig már a választásra jogosultak 7,78 leadta voksát – öt évvel ezelőtt a 9 órási adat csak 5,25 százalékos volt.

 

Délelőtt Orbán Viktor is leadta szavazatát. A magyar kormányfő szavazás után azt nyilatkozta, reméli, hogy az EP-választásokon a bevándorlást ellenző erők Európa-szerte megerősödnek, és a bevándorlást ellenző politikai vezetők jutnak majd jóval nagyobb szerephez a következő öt évben.

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk, MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!