Nyitókép: Hajómalom Fesztivál

 

Gútai származású zenész lett a Ladánybene 27 új billentyűse. A legendás reggae zenekar a Hajómalom fesztivál sajtótájékoztatóján jelentette be hivatalosan is a hírt, miszerint 2019-től Fűri Tamás alias “Lumbi” erősíti a csapatot. Ebben a felállásban először játszanak majd együtt Gútán a 2019. augusztus 16–17-én zajló II. Hajómalom fesztiválon.

 

A pénteki nyitónap másik zenekara a felvidéki Gorlo Volka, akik akusztikus minimál popot játszanak és az ő gútai vonatkozásuk pedig nem más, mint a dobosuk Gőgh Ákos-Oggy, akinek ez a 3. párhuzamosan futó projektje, amiben a ritmust üti.

 

A helloGúta polgári társulás 2019-ben már másodízben rendezi meg a HAJÓMALOM FESZTIVÁLT a festői szépségű gútai hajómalom területén “Ízek, dallamok, barátok” szlogennel. A társaság két alelnöke Forgács Attila és Kárpáty Ernő elmondta: A rendezvény küldetése, hogy rávilágítson a hajómalom melletti “Dögös” területében rejlő turisztikai lehetőségekre. Mindezt igényes programok, gasztronómiai és zenei élmények mentén, a felvidéki vonatkozásokat előtérbe helyezve.

 

 hirdetes_810x300  
forrás: Hajómalom Fesztivál

 

A pénteki nap közéleti programjaként Nyitra Megye támogatásával egy konferenciát szerveznek “Quo Vadis, Gútai turizmus” címmel, ahol majd ünnepélyes keretek között átadásra kerül a tavaly alapított Pro Turismo díj is, amit minden évben az a személy vagy társaság kap, aki legtöbbet tett a helyi turizmusért.

 

Idén is 5€-s napijegy fejében lesz látogatható a fesztivál, azonban most lehetőség nyílik 8€-ért két napos bérletet is vásárolni. Újdonság, hogy a jegyeket online is meg lehet vásárolni a oneticket.sk oldalon.

 

forrás: Hajómalom Fesztivál

 

A jegyár a programokon túl kedvezményekre jogosít, utalványokat, kóstolójegyeket tartalmaz, valamint a hajómalom látogatás is benne lesz a fesztivál ideje alatt, ami egyébként 2€ év közben.

 

A szombati nap programjáról egyelőre nem árultak el még semmit a szervezők, mondván tavaly is pozitívan hatott az érdeklődésre a titokzatos előkampány. Annyit elárultak, hogy sok izgalmas kísérőrendezvény és gyermekprogram színesíti majd a rendezvényt. Azt ígérték, hogy egy hónap múlva bemutatásra kerül a többi fellépő és attrakció is, szóval érdemes lesz figyelni a hajómalom fesztivál facebook-oldalát mert értékes nyereményjátékokkal is készülnek.

 

forrás: Hajómalom Fesztivál

 

Támogatóik a Vitaflóra és a Kisebbségi Kulturális Alap. Partnereik a Vis Vitalis és a Gútai Jazzbarátok Köre.

 

Körkép.sk/sajtóhír

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.