Nyitókép forrása: HNOnline.sk

 

A Mezőgazdasági Minisztérum azzal vádolja a Lidl-t, hogy „olcsó trükköket“ és „erkölcstelen praktikákat“ alkalmaz termékei propagálásánál.

 

A minisztérium illetékesei hétfői sajtótájékoztatójukon arról számoltak be, hogy az egyik kiskereskedelmi lánc szórólapjain kedvezményes árúnak tüntetett fel olyan termékeket is, amelyeket a konkurenseknél sokkal olcsóbban is meg lehetett volna venni.

 

A Mezőgazdasági Minisztérium élelmiszeripari osztályának igazgatója, Milan Lapšanský nem akarta nevén nevezni a kiskereskedelmi láncot, de megjegyezte, hogy arról a cégről van szó, amelynek pultjain a legkevesebb szlovákiai termék található meg. Ez egyértelműen a Lidl-re utal.

 hirdetes_810x300  

 

Állítása szerint a Karička sajt, a Horalky nápolyi, vagy a tej is drágább volt az illető kiskereskedelmi lánc szórólapjában, mint a konkurenseknél.

 

A minisztérium a kiskereskedelmi láncok szórólapjainak átellenőrzésekor szúrta ki az illető üzletlánc füllentését. Egy korábban elfogadott törvény értelmében ugyanis májustól az üzleteseknek szórólapjaikon 50 százalékban szlovákiai termékeket kell feltüntetniük.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!