Nyitókép: archív/MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

A Himnusz identitásunk és kultúránk legmeghatározóbb eleme – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap a Kölcsey Ferenc síremlékénél tartott megemlékezésen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén.

 

Potápi Árpád János a Himnusz megszületését is felidézve arról beszélt, a magyaroknak – más nemzetekkel ellentétében – nem diadalmenet vagy győzelmi felvonulás a nemzeti imádságuk, a Himnuszban benne vannak a viharos évszázadok tragédiái, mementói, a nemzet esendősége, de ugyanúgy benne van a megrendíthetetlen hit is a Mindenhatóban.

 

Hozzátette, ezen a napon nemcsak egy kiválóan megírt és csodálatosan megkomponált, az összmagyarság szívét összekötő művet, hanem a nemzet évezredes történelmét és keresztény hitét is ünnepeljük.

 hirdetes_810x300  

 

Szatmárcseke, 2020. január 19.
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára beszédet mond a magyar kultúra napja alkalmából a Kölcsey Ferenc síremlékénél tartott megemlékezésen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén 2020. január 20-án.
MTI/Balázs Attila

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.