Nyitókép: infostart.hu

 

Növekszik a megbetegedések és a halálesetek száma Kínában. Kedden 1300 új megbetegedést jelentettek a vírus származásána epicentrumából. Összesen így már 106 a halálesetek és 4 000 a fertőzöttek száma. Cikkünk alján valós idejű térképen lehet követni a betegség terjedését.

 

A vírusos betegség terjedésére való tekintettel egész Kínávan elhalasztották a tavaszi iskolakezdést minden oktatási intézményben. A hivatalos szervek kedden arra szólították fel a lakosságot, hogy ha csak lehet, halasszák el utazásukat és ne utazzanak külföldre.

 

Közben Kína dániai nagykövetsége bocsánatkérést követel az egyik dán napilaptól, a Jyllands-Postentól, mely Kína zászlajában az öt ágú sárga csillagot a koronavírus szimbólumával helyettesítette.

 hirdetes_810x300  

 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Jyllands-Posten china, virus
Kép: news.cgtn.com

 

 

Budapesten kezd hiánycikké válni az arcvédő maszk

 

További húsz amerikai repülőtérre terjesztették ki a Kínából érkezők vizsgálatát

 

Kiterjesztették további húsz amerikai repülőtérre a Kínából érkező utasok egészségügyi vizsgálatát – jelentette be hétfőn este az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC).

 

A CDC közölte: nemcsak megnövelik az érintett repülőtereken dolgozó egészségügyi szakemberek létszámát, hanem bővítik a karanténhoz szükséges helyiségek számát is.

 

Korábban csak azon az öt repülőtéren volt egészségügyi ellenőrzés, ahová kifejezetten a közép-kínai Hupej tartományból érkeztek utasok. E tartomány fővárosa Vuhan, ahonnan a koronavírusos megbetegedések terjedni kezdtek. Az elkövetkező napokban már minden olyan amerikai légikikötőben megkezdik az ellenőrzést, ahová Kína bármelyik részéről érkeznek járatok.

 

A CDC módosította korábbi közleményét, és hétfőn este már arról számolt be, hogy az Egyesült Államok 26 tagállamában 110 embert vizsgálnak koronavírusos fertőzés gyanújával. A korábbi információk még arról szóltak, hogy 22 tagállamban 63 gyanús esetet vizsgáltak. Eddig öt esetben diagnosztizálták a betegséget.

 

A berlini vezetés a hadsereg közreműködésével szállítaná haza a Vuhanban rekedt németeket

 

A német szövetségi kormány a hadsereg (Bundeswehr) közreműködésével szállítaná haza a német állampolgárokat a koronavírus okozta járvány központjának számító kínai Vuhanból – jelentette hétfőn a hírportálján a Der Spiegel.

 

A német hírmagazin értesülése szerint a külügyminisztériumban már a hét végén elkezdték előkészíteni a műveletet, amelyhez a légierő (Luftwaffe) egy személyszállító repülőgépét mozgósíthatják, és szükség esetén egy kórházgéppé átalakított repülőjét is. Ezt egyelőre csak készenlétbe helyezik, mert nem jelentettek fertőzésgyanús esetet a vuhani németek köréből.

 

 

 

 

MTI, teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!