Nyitókép: dm

 

A fogyasztók többségének eddig teljesen mindegy volt, hogy mennyi műanyag csomagolást visznek haza a bevásárlásból. A banánt mikrotén zacskóba csomagolták, műanyag táskát pedig minden egyes vásárlásnál tettek a bevásárlókosárba.

 

Manapság egyre több ember gondolkodik el azon, hogy a fogyasztói és vásárlási viselkedése milyen befolyással van a természetre. A törvények egyre szigorúbbak, a boltosok pedig azt próbálják kigondolni, hogy miképpen lehetnek „zöldebbek“.

 

 hirdetes_810x300  

Drogéria saját üvegben

 

Néhány üzlet ennél messzebbre megy. A vásárlóknak ugyanis lehetőségük van arra, hogy ugyanabba az üvegbe rendszeresen mosószert csapoljanak. Ehhez az új módszerhez csatlakozik a Kaufland is.

 

Az üzletlánc tájékoztatása szerint azzal a lépéssel, ha csapolt drogériával bővítik a kínálatukat, nagyobb mértékben hozzájárulhatnak a környezetvédelemhez.

 

A Kaufland először a pozsonyi Nagyszombati úton (Trnavská cesta) található boltjában kezdi el árulni a cseh Tierra Verde gyártótól származó csapolt drogériát.

 

 „A vásárlóknak lehetőségük lesz arra, hogy egy előre meghatározott tárolóba olyan univerzális tisztítószereket csapoljanak, mint az öblítő, a mosógél vagy a mosogatószer“

 

– mondta a Kaufland szóvivője, Lucia Langová. Azt egyelőre nem árulta el, hogy az újdonságot a többi boltjukban is bevezetik-e.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.