Nyitókép: mandiner.hu

 

A koronavírusjárvány-helyzet nehéz, egyes helyeken súlyos, de az esélyeink jók, képesek vagyunk kezelni a helyzetet, és „együtt újra sikerülni fog” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

Közölte: az elemzések szerint november 21-én 2240 intenzív kórházi ágyra lesz szükség, december 10-én pedig már 4480-ra.

 

 hirdetes_810x300  

„Itt van nagyjából a teljesítőképességünk határa”

 

– mondta a kormányfő.

 

Közölte: hoztak döntéseket arról, hogy ha túlmegy a fertőzés ezen a határon, akkor is legyenek olyan kijelölt helyek, ahol képesek megfelelő orvosi ellátást adni, ha kell, akkor a kórházakon kívül is.

 

Ezért napokon, sőt órákon belül döntés születhet a kockázat nélkül halasztható műtétek átütemezésről, hogy egyre több kórházi ágyat lehessen felszabadítani – mondta a kormányfő.

 

Azt is közölte, hogy ameddig csak lehet, megpróbálják nem bezárni az iskolákat.

 

„Nagyon kérek minden fiatalt, hogy ne csak magára, szüleire, nagyszüleire is gondoljon”

 

– fogalmazott a miniszterelnök.

 

Orbán: a bevándorlás nem megoldás, hanem maga a probléma forrása

 

Európa jövője szempontjából a bevándorlás nem megoldás, hanem maga a probléma forrása – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

 

Az a gondolkodásmód, hozzáállás, amellyel sok ország vezetője szemléli a migrációt, öngyilkosság – fogalmazott a kormányfő.

 

Hangsúlyozta: „a bevándorlás semmit nem old meg, de maga lesz a baj forrása”.

 

Magyarország viszont nem szeretne belelépni ebbe a csapdába, ezért küzd, és nem változtat a gyakorlatán – jelentette ki.

 

Ezek a merényletek figyelmeztető lövések, arra emlékeztetnek, hogy a koronavírus-járványon kívül más veszélyek is fenyegetik az európai embereket – mondta Orbán Viktor a közelmúltbeli nizzai és bécsi merényletről.

 

A politikai és ideológiai vitákról

 

A kormányfő közölte, hogy Brüsszel megtámadta azt a magyar szabályozást, miszerint a menedékkérelmeket a magyar nagykövetségeken lehet beadni az országhatáron kívül. Orbán Viktor szólt arról is, hogy

 

„ennek az országnak a kultúrája keresztény, és nem tűri az erőszakot. Ez a kultúra rendezi be az országot, és így tudunk biztonságban élni”

– tette hozzá. Orbán Viktor az újabb uniós döntésről szólva elmondta:

 

Magyarországon és Európában elsősorban a járvánnyal kell foglalkozni. Ezeknek az ideológiai vitáknak nincs itt az ideje”

– tette hozzá. Mindt mondta, a feladat az, hogy minél gyorsabban eljusson a pénz azokba az országokba, ahol nagy baj van. Akiket érint a halogatás, az a déli államok, míg Magyarországon a következő két évben rendelkezésre állnak a források.

 

„Már túl vagyok azon, hogy ki-hol, mit mond Magyarországról, és Soros György tenyeréből etetett újságírók és politikusok, mit mondanak. Soros György négy éve leírta, hogy aki nem enged be migránsokat, az nem kaphat uniós forrást”

 

– emlékeztetett a kormányfő.

 

Trump elnök Magyarország barátja

 

Orbán Viktor az Egyesült Államokban zajló elnökválasztásról szólva elmondta, hogy egy ilyen választás után akárki is lesz az elnök, az nem tehet majd magas erkölcsi kijelentéseket. Az a helyzet, hogy

 

„Trump elnök Magyarország barátja, és mi nem akarunk politikai ítészek lenni”
– fogalmazott a kormányfő.

 

MTI/mandiner.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!