Nyitókép forrása: e15.cz

 

Ausztria péntektől ismét előzetes regisztrációt kér a beutazóktól, amelyen fel kell majd tüntetni az elérhetőséget, a lakhelyet és nem kizárt, hogy az Auszriában töltött idő tervezett idejét is – közölte az APA osztrák hírügynökség, amely szerint az regisztrációs ív kitöltésének kötelezettsége alól az ingázók mentesülnek, de a külföldről hatérő osztrák állampolgárok már nem. Persze akadnak még kivételek.

 

Továbbra is érvényes marad, hogy (tényleg csak pár ország kivételével) a külföldről Ausztriába érkezők 10 napos kötelező karanténba kerülnek, és leghamarabb az ötödik nap után mentesülhetnek a karantén alól negatív PCR-teszt ellenében.

 

Az APA közlése szerint a regisztrációs űrlap a www.oesterrech.gv.at oldalon érhető majd el német és angol nyelven. Olyan adatokat kell rajta megadni, mint az elérhetőség, hogy hol tartózkodott az illető az érkezése előtti napokban. Azért van erre szükség, hogy például a Svédországból érkező nem tudja elbliccelni a karantént azzal, hogy Finnországon keresztül érkezik Ausztriába (Finnország jelenleg a maroknyi biztonságosnak ítélt ország egyike).

 

 hirdetes_810x300  

Elvileg ennek felmutatása alól nem csak az ingázók, de az Ausztriában csak áthaladó utazók, a halaszthatatlan családi ügy miatt (pl. temetés) Ausztriába érkezők is mentesülnek. A hírek szerint rájuk a tíznapos karantén sem vonatkozik majd.

 

Nincs karanténkötelezettsége azoknak, akik a járvány által kevésbé érintett maroknyi ország valamelyikéből érkeznek Ausztriába. Jelenleg biztonságos országnak minősítette az osztrák külügy Görögországot, Finnországot, Norvégiát, Szingapúrt, Japánt, Dél-Koreát, , Új-Zélandot és Ausztráliát.

 

CTK

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!